Raspallada dental després de dinar

La raspallada dental és l’hàbit higiènic més important per a la prevenció de la càries i de les malalties de les genives i des de l’AMPA, l’Escola i el Servei de menjador hem encetat un nou projecte per donar suport als aprenentatges familiars que els nostres fills i filles fan en aquest sentit.

Com ja sabeu, aquest curs 2014-2015 vam implantar, amb molt bona acollida, la raspallada dental després de dinar per als nens i les nenes des de primer fins a sisè i l’ús del tovalló de roba per tots els alumnes que es queden al menjador de l’escola, exceptuant els nens i nenes de P3 que utilitzen 2 pitets.

Després d’un temps de rodatge us volíem recordar i informar d’alguns aspectes d’organització i funcionament que plegats hem de tenir en compte per fer rutllar aquests dos projectes com calen:

Els nens han de portar cada dilluns:

1.- El raspall de dents

2.- La pasta de dents

3.- Un got de plàstic

Podeu portar-los dins d’un necesser o d’una bosseta petita

4.- Un tovalló de roba (en el cas de P4 i P5 en són dos, per P3 no cal, només dos pitets)

Tot marcat amb el nom i cognom

El raspall de dents dels vostres fills i filles és un estri d’ús personal, per tant, la seva identificació és indispensable per tal d’evitar situacions de confusió.

  • En el menjador, s’han habilitat unes lleixes on cada nen i nena, després de raspallar-se les dents, hi col·loca la pasta i el got amb el raspall a dins, facilitant així que quedin ben secs després d’haver-los esbandit. Sempre que sigui possible us recomanem l’ús de raspalls amb caputxó i de pasta fluorada.
  • Cada divendres els nens s’emporten el tovalló, i cada final de mes s’enduran el raspall, el got i la pasta de dents per tal que els pugueu netejar i revisar.

Un cop a casa, és molt important que el mateix divendres treieu el raspall del necesser o de la bosseta perquè sinó a causa de la humitat es podrien formar fongs i hauríeu de substituir-lo.

Quan sigui ben sec, el podeu desar per tornar-lo a portar dilluns a l’escola, juntament amb la pasta, el got i el tovalló.

Si en algun cas, el raspall no fóra del tot sec abans de guardar-lo, us recomanaríem foradar les bossetes, si són de plàstic, o no acabar de tancar la cremallera del necesser per afavorir la circulació d’aire evitant així la proliferació de fongs.

Seguint aquestes senzilles instruccions i com que només l’utilitzen un cop al dia, el mateix raspall el podran fer servir durant tot el curs.

Per a qualsevol aclariment us podeu adreçar a l’AMPA durant l’horari d’atenció als pares o a través de la següent adreça electrònica: mailampa. També us convidem a visitar el web de l’AMPA, ampateresaclaramunt.cat, on periòdicament hi anirem penjant qüestions relacionades amb el funcionament i les activitats de menjador