Presentació de llibre a la Biblioteca de Gràcia

Benvolgudes sòcies i socis,

Ens plau convidar-vos a assistir a l’activitat d’aquest dimecres, 15 de maig, a les 19,00, a la Biblioteca Pública de Gràcia (Institut Pau Vila: c/ Viladomat, 118), presentació del llibre Tragí de secrets, a càrrec de l’autor sabadellenc  Jordi Casanovas. Una novel·la  ambientada a Sabadell al 1809 en plena ocupació napoleònica

Podeu consultar i confirmar la vostra assistència a l’acte en l’esdeveniment de Facebook.

Us hi esperem!

Activitat a la Biblioteca, un punt negre al barri

Benvolgudes veïnes i veïns, amigues i amics,

1) Aquest dimecres, 7 de maig, a les 18,00, a la Biblioteca Pública de Gràcia (Institut Pau Vila: C. Viladomat, 118), presentació del llibre La izquierda como problema, a càrrec dels seus autors Joaquín Miras i Joan Tafalla. Podeu consultar i confirmar la vostra assistència a l’acte en l’esdeveniment de Facebook.

Com afrontar la involució civilitzatòria que estem patint? Quin paper ha jugat l’esquerra per arribar on som? Son les dues preguntes que Joaquín Miras i Joan Tafalla pretenen respondre en aquest llibre, tot descrivint les causes que ens han dut a l’actual crisi institucional, social i política, i apunten una solució real, dimecres ens l’explicaran.

2) A Gràcia tenim una percepció ben real: els nostres carrers i places cada vegada estan més bruts i no és només per l’incivisme d’alguns propietaris i propietàries de gossos (que també!). Però avui volem denunciar el perill físic que representa per a les persones i per a la salut dels veïns i veïnes l’existència d’un autèntic punt negre (pàgina a Facebook) entre els carrers Sant Ferran, Roger de Flor i Domènech i Montaner, un solar on des de fa més de cinc anys s’acumulen les escombraries, amb la probable existència de pous, on proliferen rates i mosquits comuns i tigre. Qui és el responsable? Qui ho solucionarà abans no haguem de plànyer-nos per una desgràcia ja sense solució?

Fem barri, i més!

 

#SíSi a la fresca, 1r aniversari biblioteca

Benvolgudes veïnes i veïns, amigues i amics,

Us recordem que aquest Sant Jordi farà un any de la inauguració de la Biblioteca Pública de Gràcia (l’Institut Pau Vila, al C. Viladomat, 118), per celebrar-ho el diumenge 27 d’abril, de 10 a 1 del matí, us hi convidem a una MARATÓ DE LECTURA que estarà dividida en 3 torns:

• De 10 a 11: infantil

• D’11 a 12: juvenil

• De 12 a 13: adult

Porteu el vostre llibre o text (poesia o prosa) o trieu-lo prèviament a la biblioteca, la durada màxima és de 5 minuts. Cadascú pot llegir una obra diferent o si ho feu en grup cada membre en pot llegir un fragment. Escriu abibliotecadegracia@gmail.com perquè ho puguem organitzar. Podeu consultar, confirmar la vostra assistència i dir la vostra a l’esdeveniment de Facebook.

Durant aquesta activitat podreu veure i remenar l’exposició de llibres sobre la festivitat de Sant Jordi i gaudir de l’actuació dels Músics de Gràcia. Començarem amb xocolata desfeta amb melindros i clourem l’activitat amb un petit pica-pica.

 

 

Assemblea AVG, 1r aniversari biblioteca

Benvolgudes veïnes i veïns, amigues i amics,

1) El proper divendres 4 d’abril, a les 7 de la tarda, al Centre Cívic de Gràcia (Pl. del Treball) tindrà lloc l’Assemblea General Ordinària de l’Agrupació de Veïns de Gràcia (Facebook), amb el següent ordre del dia:

1r Memòria anual 2013 de l’Agrupació de Veïns

2n Estat de comptes de l’any 2013 i pressupost del 2014

3r Temes a tractar:

* Biblioteca Pública de Gràcia

* Espai Hort amb Gràcia

* Obres soterrament dels FGC

* Tancament del CAP Gràcia

* Zona Hermètica

* Canvi de local de l’Agrupació

4t Renovació de la Junta

5è Torn obert de paraules

T’hi esperem per informar-te, per escoltar les teves inquietuds i propostes sobre el barri, i t’animem a participar més activament en l’Agrupació. Aprofitem per enllaçar-vos el darrer “Sabies que…?

2) Aquest Sant Jordi farà un any de la inauguració de la Biblioteca Pública de Gràcia (l’Institut Pau Vila, al C. Viladomat, 118), la biblioteca del nostre barri, una iniciativa de les diverses entitats gracienques. Per celebrar ambdós fets, el diumenge 27 d’abril, de 10 a 1 del matí, us hi convidem a una MARATÓ DE LECTURA que estarà dividida en 3 moments:

• De 10 a 11: infantil

• D’11 a 12: juvenil

• De 12 a 13: adult

Porteu el vostre llibre o text (poesia o prosa) o trieu-lo prèviament a la biblioteca, la durada màxima és de 5 minuts. Cadascú pot llegir una obra diferent o si ho feu en grup cada membre en pot llegir un fragment. Si t’interessa escriu a mailto:bibliotecadegracia@gmail.com perquè ho puguem organitzar. Podeu consultar, confirmar la vostra assistència i dir la vostra a l’esdeveniment de Facebook.

Durant aquesta activitat podreu veure i remenar l’exposició de llibres sobre la festivitat de Sant Jordi.

Fem barri, i més!

Contecontes a la Biblioteca – 13 de març

Benvolguts socis i socies,

Ens plau convidar-vos a assistir a l’activitat que la setmana vinent s’organitzarà a la Biblioteca Pública de Gràcia situada a l’Institut Pau Vila (C. Viladomat, 118):

  • Dijous 13 de març, a les 17.00, Et llegeixo un conte?, a càrrec de  Mar Llopis, mare de l’ Escola Teresa Claramunt. Activitat adreçada especialment als infants entre 5 i 8 anys (han d’anar acompanyats d’adults). Podeu consultar i confirmar la vostra assistència a l’acte en l’esdeveniment de Facebookhttps://www.facebook.com/events/565206120213800/

Per a més informació, cliqueu aquí.

No hi falteu!

Contacontes a la Biblioteca

Famílies,
Ens plau convidar-vos a assistir a l’activitat que s’organitzarà a la Biblioteca Pública de Gràcia situada a l’Institut Pau Vila (C. Viladomat, 118):
Dimecres dia 19 a les 17,00 h

Les mares de l’escola Teresa Claramunt, “Les Cuentistes” ens tornaran a visitar a la Biblioteca per explicar-nos tres contes molt bonics. 

Per nens i nenes de 4 a 7 anys.

No us ho perdeu!
 
                               Imatge en línia 1

Etiòpia i club de lectura a la Biblioteca, Algo Diferentes

Benvolgudes veïnes i veïns, amigues i amics,

1) Ens plau convidar-vos a assistir a l’activitat que aquesta setmana s’organitzarà a la Biblioteca Pública de Gràcia situada a l’Institut Pau Vila (C. Viladomat, 118):

  • Dijous 30 de desembre, a les 18.30, a la Biblioteca Pública de Gràcia (Institut Pau Vila: C. Viladomat, 118): Etiòpia, una terra de sensacions. De la mà i la veu d’en Toni Espadas (fotògraf i viatger incansable) i del veí de Gràcia Rafa Martín* (historiador i periodista) farem una passejada per aquest país africà (imatges, projeccions, històries…). Podeu consultar i confirmar la vostra assistència a l’acte en l’esdeveniment de Facebook, també us animem a visitar, Endoethiopia, la pàgina a Facebook del seu projecte professional.
* En Rafa Martín és pare de l’escola.

2) El passat dimarts es va fer la primera trobada del Club de lectura, conduït per Laura Pujol (de l’Associació de Dona a Dona) a la Biblioteca. La propera sessió serà el dimarts 18 de febrer a les 19:00, es comentarà Mil sols esplèndids de Khaled Hosseini., si us hi voleu apuntar per aquesta trobada o les següents només cal que contacteu amb hola@dedonaadona.org .

3) Després de 9 anys, en contexts diversos, apostant per la transformació social, l’autogestió, l’oci alternatiu, l’opinió pròpia i el poder d’acció col·lectiva els amics, el Grup de Joves Algo Diferentes, tanca la paradeta. El proper divendres 7 de febrer baixen la persiana: http://youtu.be/Jgv4fP_gUaI. Companyes i companys, no us diem adéu per què sabem que seguirem coincidint en reivindicacions, festes i lluites: fins ben aviat!

4) Recentment s’ha constituït la Plataforma Soterrament FGC ARA, per aconseguir el soterrament de les vies dels Ferrocarrils en el tram Gràcia-Can Feu. Aquesta és una vella reivindicació que des del començament ha tingut el suport i l’impuls de l’AVG que ara fa una crida a participar en aquesta nova iniciativa (tenint en compte que si “ara” no fos possible l’Agrupació seguirà endavant al costat del veïns afectats reclamant la solució). La Plataforma, a través dels grups de l’Entesa, ICV i EUiA, portarà una proposició al Ple municipal del proper dimarts 14 al qual fem una crida a assistir.

Agrupació Veïns Gràcia / Biblioteca Gràcia

Benvolgudes veïnes i veïns, amigues i amics,

1) Avui s’ha esdevingut un fet històric: el Molt Honorable President de la Generalitat, acompanyat pels líders de la majoria de partits polítics del Parlament ha anunciat la pregunta i la data de la Consulta sobre la independència: serà el diumenge 9 de novembre de 2014 i se’ns preguntarà si volem que Catalunya esdevingui un Estat, i en cas de resposta afirmativa si volem que aquest Estat sigui independent.

Relacionat amb el primer punt, ens plau convidar-vos a assistir a l’activitat que aquesta setmana s’organitzarà a la Biblioteca Pública de Gràcia situada a l’Institut Pau Vila (C. Viladomat, 118):

  • Dimecres 18 de desembre, a les 19.00, a la Biblioteca Pública de Gràcia (Institut Pau Vila: C. Viladomat, 118), presentació, a càrrec dels seus autors, David Vila Ros, escriptor i economista, i Toni Il·lustració, creador gràfic i ninotaire, del llibre I si parlem amb el veí del segon?, el qual explica d’una manera planera, senzilla i amena els avantatges de la independència a les persones que no ho acaben de veure clar. Podeu consultar i confirmar la vostra assistència a l’acte en l’esdeveniment de Facebook.

Us recomanem seguir l’activitat de la Biblioteca a www.facebook.com/BiblioPGracia i en l’usuari de Twitter@BiblioPGraciaTambé us agraïm que difongueu tant aquestes activitats com l’existència d’aquest nou equipament al barri.

2) Ahir a la Biblioteca es va presentar el Club de Lectura (facebook) que conduirà Laura Pujol, de l’Associació de Dona a Dona. Si us interessa participar-hi passeu a recollir la primera lectura (per al 21 de gener), “Res s’oposa a la nit” de Delphine de Vigan, i us obsequiarem amb un punt de lectura on figuren les lectures següents:

Volem que Catalunya esdevingui Estat, volem que aquest Estat sigui independent!

Fem barri, i més!

Un Club de Lectura a la Biblioteca i una Quartera!

Benvolgudes veïnes i veïns, amigues i amics,

1) Per a l’Agrupació i la resta d’entitats implicades en la Biblioteca és una gran satisfacció comunicar-vos la constitució d’un Club de Lectura. A partir del proper gener Laura Pujol, de l’Associació de Dona a Dona, conduirà aquest club on es llegiran i comentaran obres que tractin temes relacionats amb les dones. Per això us convidem:

    • Dimecres 11 de desembre, a les 19.00, a la Biblioteca Pública de Gràcia (Institut Pau Vila: C. Viladomat, 118), Presentació del Club de Lectura, a càrrec de Laura Pujol. A continuació presentació de la novel·la “Les raons de l’Àgata”, de la professora del nostre institut M. Rosa Aragay (l’alumne Àlex Rubió llegirà alguns fragments de l’obra). Podeu consultar i confirmar la vostra assistència a l’acte en l’esdeveniment de Facebook i en el fitxer adjunt hi podreu trobar més informació.

Us recomanem seguir l’activitat de la Biblioteca a www.facebook.com/BiblioPGracia i en l’usuari de Twitter@BiblioPGraciaTambé us agraïm que difongueu tant aquestes activitats com l’existència d’aquest nou equipament al barri.

2) També us informem d’un nou projecte al barri, La Quartera: un espai cultural, social i polític per a entitats vinculat al Casal Can Capablanca i en el que també col·laboren les cooperatives de consum ecològic El Teixit de la Terra” i Treu Banya, la CUP de Sabadell, la Comissió de Festes Populars de Sabadell i la PAHC local. Per tirar-ho endavant s’ha encetat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma de finançament col·lectiu Tot Suma, en el web es descriu el projecte i les diferents formes de participar-hi.

Pren el pols a la lectura, dijous a la Biblioteca

 

Benvolgudes veïnes i veïns, amigues i amics,

Ens plau convidar-vos a assistir a l’activitat que aquesta setmana s’organitzarà a la Biblioteca Pública de Gràcia situada a l’Institut Pau Vila (C. Viladomat, 118):

    • Dijous 28 de novembre, a les 19.00, Pren el pols a la lectura, xerrada a càrrec de la Fiorella Meroño de l’associació Avesedari, especialitzada en l’estudi i tractament de les dificultats de l’aprenentatge. Podeu consultar i confirmar la vostra assistència a l’acte en l’esdeveniment de Facebook.

Us recomanem seguir l’activitat de la Biblioteca a www.facebook.com/BiblioPGracia i en l’usuari de Twitter@BiblioPGraciaTambé us agraïm que difongueu tant aquestes activitats com l’existència d’aquest nou equipament al barri. En el fitxer adjunt hi podreu trobar més informació.

 

Aprofitem per recordar-vos que demà dissabte, al Centre Cívic, de 9.30 a 13.30, hi ha una Jornada de donació de sang: per a tu és un acte segur i gens dolorós, per altres pot suposar la vida (esdeveniment al Facebook).

 

 

Fem barri, i més!